Magyar szerző Európa legjobb sci-fi írója

2007. október 18. 17:29

címkék: scifi, irodalom, díj

Az Anthony Sheenard álnéven publikáló Szélesi Sándor lett Európa legjobb sci-fi írója - a szeptember végén Koppenhágában megtartott nemzetközi sf találkozón őt választották meg a nemzetközi rajongók.

Anthony Sheenard, azaz Szélesi Sándor az Európai Science-Fiction Társaság szerint a 2007-es év legjobb európai sci-fi szerzője. Ugyanitt, ugyanekkor F. Tóth Benedek megkapta a legtehetségesebb elsőkötetes szerzőknek járó ún. Encouragement Award ot.

Szélesi Sándor neve nem ismeretlen a hazai sci-fi közönség előtt: háromszor is megkapta a Zsoldos Péter Díjat, két ízben regényeiért (Városalapítók - 1998; Sötétség előtt - 2005), egy alkalommal pedig a Galaktika Magazin-ban megjelent Galileo című novellájáért. Ő a szerkesztője a Mysterious Universe című magyar űropera sorozatnak is.

A tévénézők pedig az m1-en most futó Tűzvonalban sorozat forgatókönyvírójaként is ismerhetik. F. Tóth Benedek eleddig mint újságíró, lapszerkesztő lehetett ismerős az olvasóknak: dolgozott a Magyar Hírlapnál, mint kultúrális rovatvezető, a Képes Újság főszerkesztője volt, munkatársa volt a Világgazdaság és a 168 óra magazinoknak is. Első science-fiction Mellékhatás címmel. novelláskötete idén jelent meg

A díjakat az Európai Science-Ficton Társaság alapította. Évente egyszer a tagállamok javaslatára és szavazatainak összesítése után díjazzák a legjobbakat, nem kiemelten egy munkáért, hanem az addig végzett tevékenységüket elismerve. A szavazás és a díjátadás az Eurocon nevű rendezvényen történik évről-évre.

Az Eurocon az öreg kontinens legnagyobb sci-fi találkozója, minden évben más és más ország nyeri el a rendezési jogot. Idén Dániában, Koppenhágában tartották az egész hétvégés rendezvényt.

Forrás: http://www.sfportal.hu

URL:

SZAVAZZSZAVAZZ

2 szavazat

KEDVENCEKHEZ ADOMMÁR KEDVENC

TOVÁBB KÜLDÖMTOVÁBB KÜLDÖM

JELENTEM A MODERÁTORNAKJELENTEM A MODERÁTORNAK

Eddig látták: 10288

Hozzászólások: 1

Kedvencekhez adták: 0

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkezned!

Peeti

1. 2007. október 19. 13:29

Erre tényleg jó büszkének lenni!

Előző
Előző
1
Következő
Következő
{* *}