Véresre tömtek egy fiatal nőt

2009. február 18. 13:57

címkék: tiltakozás, tesco, tömés, máj, peta

A PETA állatvédő szervezet akciót szervezett a Fogarasi Tesco elé, hogy a Tesco összes üzletéből száműzze a kényszertöméssel hízott libamájat.

A PETA Budapesten, a Fogarasi Tesco előtt tüntetett a Magyarországi hízott máj eladás ellen.

A Tesco Magyarországon hízott májat ad el, annak ellenére, hogy ezt a kegyetlen módon előállított csemegét az Egyesült Királyságban a Tesco száműzte az üzleteiből.

Az akció során egy elegáns hölgyet egy pincér kényszerrel tömött meg. Ezzel a látványos akcióval szerette volna a PETA a felhívást megerősíteni. Ez mindenképpen sikerült, hiszen elég sok ember tekintetét vonzotta a nem mindennapi esemény.

A Tesco, az Egyesült Királyság legnagyobb áruházlánca, már rég óta a nyilvános kritika célpontja az alacsony állatvédelmi színvonal miatt.

A hízott máj vagy zsírmáj előállítása folyamán naponta kétszer-háromszor csaknem két kilogramm gabona-, kukorica- és zsírkása keveréket pumpálnak egy csövön keresztül a libák és a kacsák gyomrába. Mivel az állatok mája a tömés időszaka végére a tízszeresére is megnőhet, az állatok alig tudnak járni. Előfordul, hogy az állatok nyelőcsövét úgy megsebzik, hogy az állatok elvéreznek. A tömőtelepekre 1-2 százalékkal magasabb elhullás jellemző, mint a tömés nélkül hízlaló telepekre.

A PETA több mint két millió támogatóval a világ legnagyobb állatvédő szervezete. A szervezet célja, hogy az állatkínzások kiderítése, a nyilvánosság tájékoztatása és az életmód megváltoztatása által minden állatot jobb élethez segítsen.

URL:

SZAVAZZSZAVAZZ

7 szavazat

KEDVENCEKHEZ ADOMMÁR KEDVENC

TOVÁBB KÜLDÖMTOVÁBB KÜLDÖM

JELENTEM A MODERÁTORNAKJELENTEM A MODERÁTORNAK

Eddig látták: 56193

Hozzászólások: 15

Kedvencekhez adták: 0

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkezned!

piktor

15. 2009. február 21. 17:26

Miután jól kitiltakozták magukat,hazamennek és néznek egy kis Győzike összestet.Különbet nem tudok róluk feltételezni!

Dé Csaba

14. 2009. február 20. 16:42

Akkor ezentúl már női májat lehet kapni libamáj helyett a boltokban?

somasok

13. 2009. február 19. 11:40

És tessék mondani, ha a Hattyúk tava zenéjére tömnének, azzal nem lehetne pszichésen megnyugtatni a libákat? (amig ábrándoznak már túl is vannak a tömésen.)
Akit itt tömnek, annak a hölgynek hol a zúzája?
Mert én azt is szeretem...
Lehet, hogy ezek a libák genetikusan már tömésre születnek, hiszen évszázadok óta tömik őket, és az evolúció fontos eleme az alkalmazkodás...
Valakiknek rontjuk a bótját a szebb és jobb májjal, ez a helyzet.
Egyébként a libák szenvedéseiről a Kovinál dolgozó hölgyek tudnának élethű beszámolót adni!:-))
Őket kérdezte már a PETA?

deladap

12. 2009. február 19. 09:35

Nem csak a tömés, a tartás sem "humánus". Sem a libánál, sem egyéb haszonállatnál. A vágásokról pedig tudjuk, hogy kegyetlenek, ezért én teljesen megértem a vegetáriánusokat.
Persze én nem vagyok vega, egyszerűen élelmiszernek tekintem a húst és jóízűen megeszem. Ezek a demonstrálók szereplési vágytól hajtva bármi ellen fellépnének. A hölgyet én is megtömném szívesen, bár nem ennyi ember előtt... :)

ada

11. 2009. február 19. 09:06

Na ez aztán már SOKK! Elgondolkoztak ezek az állat(ok)védők, hogy mi ellen is tiltakoznak? Könyörgöm - a liba haszonállat, nem lehet úgy tekinteni rá, mint egy ölebre. Nekik ez nem fáj, de ha fáj is, kit érdekel, ha utána
így is, úgy is levágják őket. Mi lesz a következő - leszokik az egész világ a húsról?????? Felháborítónak tartom - és egyben undoríónak is. Mi lenne ha elmennének ők is dolgozni, ahelyett hogy ilyen baromságokra költik az adományozók pénzét? Szóval ennyit az adóm 1%-áról, mindenki gondolja meg, hogy kinek adja! Ez a megmozdulásuk pedig undorító és gyomorforgató, egy pszichológiai vizsgálat nem ártana ezeknél az embereknél.

kiakadok

10. 2009. február 19. 08:56

Már megint a média tulkapása!Mert ahogy elnézem a képeket az a cső nincs valami mélyre dugva és a vér sem látszik igazinak.Ezek csak feltünési viszketegségben szenvedő majmók!A saját házuktáján kellene körülnézni!Öreganyáink is tömték a libákat /talán az ővék is/ és ha hozzáértő ember csinálja az állatnak semmi baja nem lesz.Az állatnak a begyét fokozatossan tágitják és nem mindjárt tömik a teljes mennyiséggel.

rapista

9. 2009. február 19. 04:28

1) SAJNOS A TIBETI TILTAKOZÁS LECSENGETT és más akciók is?
2) Az emberkínzást kellene erőteljsebben megakadályozni..
3) Az illető hölgy nyilatkozott - angolul - MR 1 Kossuth Rádió - nagyon panaszkodott... az őt ért inzultus miatt...
4) NYILVÁNVALÓ PROVOKÁCIÓ, AMELY MÖGÖTT NEMZETKÖZI LOBBI ÁLL.. a franciák, a lengyelek és KINAIAK ! is tömik a libát!
5) szegény nő nem tudta, hogy mire vállalkozik, a liba anatómiája teljesen más, mint az emberé !
6) MAGYARORSZÁG MEZŐGAZDASÁGÁT többen próbálják tönkretenni, sajnos magunk is élenjárunk..ügyetlenség, vásárlási szokások !
a magyar élelmiszer és állateü. ellenőrzés lazult - az eu-s normák átvételével.. hamisitás, hamisított áruk importja...gyerekmunka és eü előírások be nem tartása a 3. világban

szumma

8. 2009. február 18. 19:51

Ezért tart itt ez az ország, ahol tart! Mert ha valaki semmihez sem ért, vagy bűzlik neki az igazi munka akkor elmegy nagypofájú állatvédőnek. Ahhoz persze van eszük, hogy jeleneteket rendezzenek forgalmas helyeken. Remélem az ő édesanyukájukat, vagy apjukat is elbocsátják mert ahhoz már idióták, hogy az embereket védjék meg egy libával-kacsával szemben. Ezeket az állatokat az ember tenyésztette azért, hogy megegye. Nem hiszem, hogy a töméstől depreszziósak lesznek, ha pedig mégis, hát majd az okos állatvédők kihívhatják saját költségükre a pszichiátert.

Zsolo

7. 2009. február 18. 17:24

Nem!
"nemtudomka2", ha Neked egy kicsit is több eszed van ezeknél, ha IQ-d annyival több, hogy nem pincérnek öltözött bohócként, orálisan tömjél nagy nyilvánosság előtt, jelen esetben egy női egyedet.
Tehát, ha ennél több eszed van, akkor ne félj. Te nem leszel ilyen ostoba felnőtt.

nemtudomka2

6. 2009. február 18. 17:19

Segítsetek emberek!! Segítsetek, mert nem tudom mi folyik ebben az országban. Itt mindenki ennyire BUTA??? Csak önjelölt szakértőt játszik mindenki olyan dolgokban amihez semmi közük, de még fogalmuk sincs róla. Mondjátok már el nekem, magyarázzátok el mint egy hatéves gyereknek, hogy ha majd felnövök nekem is ennyire ostobának kell majd lennem? A LIBÁNAK A VILÁGON SEMMI BAJA NINCS A TÖMÉSTŐL!!!
Az (a Nagymamám szerint BAROM) aki az ellenkezőjét állítja éljen már egy-két évet vidéken, éljen meg a mezőgazdasábból (MA!!) Süljön ki a szeme minden önjelölt állatvédőnek akinek semmi köze az egészhez, csak szereplési vágyával tönkretesz családok százait... LOL emberek ugye nekem nem kell ilyen felnőttnek lennem? Segítség én nem akarok ilyen felnőtt lenni... :..(

Előző
Előző
1 | 2
Következő
Következő
{* *}