Forever a legális piramisjáték ?

2009. október 01. 15:46

címkék: piramisjáték, mlm, forever living, pilótajáték

Hogy működik ? Mi is az mlm ? Valóságos lehetőség a meggazdagodásra ?

Pár napja ültem a gép előtt és eszembe jutott , hogy már lassan másfél év eltelt anélkül , hogy ide cikket írtam volna. Azóta rengeteg dolog történt ott van példának a gazdasági válság. Az emberek egyre elkeseredettebbek egyre nehezebb a megélhetés és a családok többsége odáig jutott hogy napról napra élnek. A lényeg hogy hosszú idő eltelt. Talán utolsó írásomban pont a távmunkáról volt szó ne egyen meg senki ha nem így volt .

Most egy olyan dologgal találkoztam amit nem lehet írás nélkül hagyni. Ez nem más mint a
Forever Living által nyújtott MLM -es munkalehetőség. Gondoltam ez lenne most a legjobb téma amiről írni lehetne hiszen az ismerőseim is egyre gyakrabban találkoznak ezzel és tanácstalanok. Amennyire lehetett utána jártam utána olvastam mindennel ami ezzel kapcsolatos . Hát nézzük mire is jutottam.

Péntek délután volt éppen haza értem mikor csörgött a telefonom. Ismeretlen szám nem vettem fel mert akinek nem ismerem a számát nem is lehet fontos. De újra hív gondoltam a fene egye meg ha már még egyszer megpróbálta biztos fontos lehet. Egy régi ismerős volt akivel már évek óta nem találkoztam és megkérdezte nem e érdekel egy jó másodállás.
Hát persze , hogy azt mondta érdekel hiszen
manapság örülök ha hónap közepén még van költőpénzem.
Azt mondja ez az ismerős nem akarna most hosszasan telefonálni találkozzunk személyesen és akkor megbeszélünk mindent. ( na itt kezdett gyanús lenni ez a dolog )

Mondtam neki oké találkozzunk de még is mondjon már valamit miről lenne szó hiszen bankot rabolni csak nem megyek el. :D
Erre azt ne aggódjak nem ügynöki munka és nem is piramisjátékról van szó.
Hát belementem megbeszéltük hogy Vasárnap náluk a lakásukon találkozunk.

El is jött a Vasárnap délután fél 5. Bevezet hozzájuk a nappaliba és látom ott vannak már rajtam kívül öten. Ülnek körben mint valamilyen házi anti alkoholista klubban.
Át fut a gondolat az agyamon , hogy ( menekülj ) de már későn. Bemutatkozunk szépen a többiekkel akiken látom , hogy arcukon kiül a döbbent kíváncsiság " mit is keresünk itt tudja valaki ". De hamar rájönnek , hogy én sem tudok többet náluk.

Leülünk beszélgetésbe kezdünk , közben egyre többen érkeznek. Végül lehettünk úgy tizenöten.Eltelik egy fél óra és megérkezik akire igazából várunk nevezzük X nek.
X kinézete elég megnyerő volt amolyan átmenet egy Dzsigoló és egy milliomos között.
Fehér kígyóbőr csizma , fehér replay nadrág persze hozzá aló fehér inggel. De nekem még is elsőre az arany Rolex óra tűnt fel. Bár nem volt nehéz nem észrevenni hiszen folyton úgy gesztikulált a kezeivel , hogy az óra mindig előkandikáljon az ing úja alól. De még ezzel együtt is olyan műmájer volt az egész alak.

Na meg volt a bemutatkozás megint és ekkor előkerült egy fekete aktatáska oldalán egy hatalmas Forever felirattal. Itt már megértettem mindent és tudtam mi vár rám az elkövetkező másfél órába.
Elnézést mindenkitől aki a cikket olvassa, hogy ilyen hosszúra nyújtom de megpróbálok részletes lenni amennyire csak tudok , hogy átlássák miként működik ez a rendszer.

X belekezd az élettörténetébe. Megtudtuk róla hogy Diplomás Villamos Mérnök volt a General Electricnél. Mindenkinek megmutatja a fizetési papírját , hogy mindenki lássa mennyit keresett a GE-nél " ezen a papíron több mint 1.000.000 Ft volt havi keresetként feltüntetve " és most bemutatna nekünk egy módszert amiért ő otthagyta ezt a sikerállást hiszen rájött hogy ezzel még többet tudna keresni.

Nem tudom ki mennyire ambiciózus de ha nekem lenne egy állásom ahol 1.000.000 keresnék egy hónapba összepisilném magam a gyönyörtől.
De ekkor elmesélte hogy nem tudott elég időt együtt tölteni a gyerekeivel a feleségével.
És ekkor találkozott a Foreverrel.
Kinyílt az aktatáska amiből előkerült egy gondosan megszerkesztett füzet ami leírja a Forever Living Products alapítójának Rex Maughan-nek és magának a cégnek a
történetét.

Megtudtuk tőle , hogy ez a fickó Rex több évi kutatómunkával fejlesztette ki az Aloe Vera egy természetes stabilizációs eljárást amit szabadalmaztatott is. Beszélt az aloe összetevőiről és még sok számunkra haszontalan dologról. Itt meg kell jegyezni hogy a 15 emberből már velem együtt 10 -en majdnem elaludtunk mire idáig eljutottunk.

Ekkor jött az első csavar előkerült egy termék csomag. Hoppá valami érdekes történik végre elkezdünk mocorogni. X elkezdi bemutatni a termékeket persze nem is nagyon volt addig izgalmas míg X el nem jutott egy italig ha jól emlékszem amire azt mondta ezt ő is használta mert nem lehetett gyermeke.
Itt szöget ütött a fejembe , hogy azért jött el ebbe az állásba General Electrictől mert nem tudott elég időt együtt tölteni a gyermekeivel. Mondta hogy ő sem gondolta volna , hogy ez a termék segíteni fog de miután szedte rögtön sikerült neki és a feleségének összehozni egymás után kettőt. Még fényképeket is hozott a gyerekekről de legalább annyira valótlannak tűntek azok a gyerekek a képeken mint maga X . De ettől még lehettek az ő gyerekei.

És végre jött az üzleti része a dolognak. Ez a kezdő csomag 30.000 Ft-ba kerül és ebben 31 termék található meg. Ezt nem kötelező megvenni de ahhoz hogy aktív tag legyek Foreveréknél nagyon ajánlott.
Üzleti rendszerükről egy régi Fideszes mondta jut az eszembe : Mindenki hozzon magával még egy embert.
Szerintem találó és idevágó mondat.
És itt most ki is térnék az MLM azaz a Multi Level Marketing fogalmaira.

Mi is az MLM : " Az MLM rendszer lényege, hogy az értékesítés személyesen és több szinten történik. A rendszer lényegében egy független termékforgalmazókból álló hálózat, mely a terméket vagy szolgáltatást közvetlenül – direkt módon – juttatja el a fogyasztókhoz. Az MLM alapötlete: egy termék elégedett fogyasztója a terméket továbbajánlja, ezért jutalékot kap, s amennyiben azok, akiknek továbbajánlotta szintén sikeresen továbbajánlják a terméket, azok jutalékából is jutalékot kap. Ily módon egy sikeres, többszintű fogyasztói/ügynöki hálózatot maga alá építő egyén komoly jövedelemre tehet szert, sőt egy ponton túl már nem is kell foglalkoznia termékeladással, mivel a hálózatban lévő eladások jutalékaiból is komoly jövedelemre tesz szert. Ekkor már csak a hálózatának fenntartásával, a hálózat eróziójának csökkentésével kell foglalkoznia. " forrás wikipédia .

Hát ez nekem úgy hangzik mint a régi Amway-es piramisjáték.
Vannak akik még emlékeznek rá remélem.
1975-ben az Amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság beperelte a legnagyobb MLM-céget, az Amwayt illegális piramisjáték vádjával. 1979-ben a bíróság az Amway-re kedvező ítéletet hozott.Ettől kezdve definiálták a legális hálózati marketing kritériumait, és azt, hogy miben különbözik az illegális piramisjátéktól.
a legális hálózati kereskedelem három fő szempontja a következő:

* az áru visszavásárlása 90%-os áron, ha a vevő meggondolja magát,
* a résztvevők havonta legalább 10 vásárlót látnak el személyesen,
* a 70%-os szabály: ellenőrizni kell, hogy a nagykereskedelmi áron beszerzett áruk 70%-át eladták vagy felhasználták, mielőtt újabb megrendelést adnak le a cég felé.


Mit jelent a piramisjáték ? :
" A pilótajáték (piramisjáték) hazánkban illegális, általában MLM vállalatnak/vállalkozásnak feltüntetett tevékenység. Lényegében egy olyan hálózat, amelybe az újonnan belépett emberek belépési díját a felette elhelyezkedő személyek kapják meg. " a forrás szitnén wikipédia .

Hoppá mi is derült ki pár kattintással az internetről. Akkor ez a dolog illegális ?
Nem az én dolgom eldönteni. Inkább Önökre , Rátok bízom ennek megítélését. Most inkább visszakanyarodnék a termékbemutatóhoz.

Kiderül , hogy ez a csomag tele van csodaszerekkel mindent gyógyít épphogy a rák nem esett szóba mint betegség. És itt most idéznék megint :
" Hatvanmilliós bírsággal sújtotta a Forever Living Products Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartás miatt.
2004.06.04


A hivatal egy bejelentés nyomán kezdett vizsgálódni, ráadásul a cég - amelynek ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni a HVG-nek - egyik ügynöke éppen egy GVH-alkalmazottnak is ajánlgatta a készítményeket. A vizsgálat azt találta, hogy néhány terméknél nem stimmeltek az engedélyek: a gyógyhatásúaknál az Országos Gyógyszerkutató Intézet nem létező engedélyszáma szerepelt, az étrend-kiegészítők esetében ugyan rendben volt az Országos Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Intézet engedélye, viszont a cég ismertetőiben gyógyhatásúnak tüntette fel azokat, s ez utóbbit tiltotta meg a cégnek a versenyhivatal.

E tekintetben szigorú a szabályozás: egy egészségügyi miniszteri rendelet értelmében az étrend-kiegészítők - ugyanígy az élelmiszerek vagy kozmetikai cikkek - jelölése, reklámozása során tilos a terméknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, sőt még erre utalni is. Vagyis például egy nyomelemtartalmú készítményről legfeljebb annyi közölhető, hogy fontos a szervezetnek, de a konkrét hatásról egy szó sem ejthető. "

Érdekes ez is. Hiszen minden bemutatott termékük mindent gyógyított a rákon kívül.
A szív és érrendszeri betegségektől egészen
az impotenciáig. Persze nem próbáltam a terméküket így én nem tudom , hogy tényleg hatásosak e. De akikkel beszéltem volt aki azt esküszik rá és volt aki kiábrándult belőle. Én amondó vagyok a placebo hatás sokkal inkább él a termékeikbe , de ez csak az én véleményem.

Remélem nem tévedtek , tévedtetek el nagyon az írásomban és még követhető vagyok.

Most jöhetnek a szintek avagy a piramis kirakós figurái.

1 szint : 1 fő ( pilóta )
2 szint : 5 fő
3 szint : 25 fő
4 szint : 125 fő
5 szint : 625 fő
6 szint : 3125 fő
Az exponenciális növekedés miatt gyorsan elfogynak a potenciális "játékosok".
Mivel csak mindazok profitábilisak akik alatt három színt van, csak a top személy, az első és a második színt nyereséges. A következő három színt veszteséges mert nincs elég "alsóvonala" ahoz,hogy profitot termeljen.

Remélem ez is érthető volt.
Végre véget ért a prezentáció megtudtuk honnan kezdődik a Forevrenél maga a piramisjáték.
Kapunk egy termékkatalógust és mellé egy nyomtatott papírt amin az aktuális termék neve mellé le vannak írva milyen betegségeket gyógyít és irány haza. Erről csak annyit hogy a termékkatalógus a neten is elérhető és ha figyelmesen megnézik nincsenek a termékek mellé írva az azzal gyógyítható betegségük ezt csak ők szóban teszik hozzá.
Az is érdekes , hogy X szerint ez a bizonyos
Rex Maughan megkapta a kereskedelmi Nobel díjat ezért a rendszerért amit kitalált. De ennek mikor utána kerestem csupán arról találtam információt , hogy jelölték de arról hogy meg is kapta volna semmit sem találtam.
Ugyanakkor meg kell említenem , hogy tényleg rengeteg pénzt fizet ki a Forever a kereskedőinek havonta de ez csupán egy kis réteg. Emlékeznek akik az első 3 szinten vannak a többi nem nyereséges.
Tehát meg lehet e belőle gazdagodni?
Igen
Mindenkinek ?
Nem
Törvényes ?
Ez számomra ellentmondásba ütközik.


Még egyszer elnézést ha nagyon hosszúra sikerült.
Vonja le mindenki maga a következtetést.Remélem lesz sok hozzászóló
aki szintén leírja a véleményét vagy esetleg próbálta is az MLM et Foreveréknél.Írjatok kinek mi a tapasztalata.
Remélem lesz hamarabb is téma amiről írhatok.

Viszlát! Sziasztok !

Kobol ura voltam

Vége

URL:

SZAVAZZSZAVAZZ

3 szavazat

KEDVENCEKHEZ ADOMMÁR KEDVENC

TOVÁBB KÜLDÖMTOVÁBB KÜLDÖM

JELENTEM A MODERÁTORNAKJELENTEM A MODERÁTORNAK

Eddig látták: 14494

Hozzászólások: 13

Kedvencekhez adták: 0

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkezned!

Betty

13. 2015. március 29. 14:44

Piramisjáték szervezése
Btk. 299/C. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Magyarországon a piramisjáték illegális......mellesleg!!! Tanulj kicsit mielőtt faszságokat írogatsz hülyegyerek

Betty

12. 2015. március 29. 14:42

Mellesleg....mellesleg, te ki vagy itt hogy osztod az észt? Gondolom te is valami szektás agymosott...mellesleg :D :D Ásd el magad, szánalom vagy...mellesleg!!!

Betty

11. 2015. március 29. 14:39

Forever köcsögség!!! Vicc! a termékeit használtam mert muszáj volt, szart sem érnek! Csupán a kis agyával ezt beveteti mindenki aki elhiszi ergo - placebo hatás...ennyiből áll az egész! Az egész felépített cég egy kizsákmányoló, balekokat kereső, szefosokból álló emberekből áll, akik minden kibaszott hétvégén tapsoltatják egymást mint a hülyék, ugrálnak mint egy nem normális, igazából a vidám vasárnaposokhoz tudnám őket hasonlítani! vicc kategória! Egy elég nagy cégnél dolgoztam, Magyarországon mindenhol ismerik a nevét, az igazgatónak teljesen elvették az agyát, szinte agyhalott lett, kicsit bomlott elméjű, és mindenkit kötelezett arra, hogy ebbe a forever gecibe lépjen be....mai nappal inkább azt tudnám megszámolni, hogy ki maradt egyáltalán a cégnél....aki nem volt elég balek, ki lett rúgva mert nem lépett be.....ezennel pár törvény ugye átlépve nagyon de nagyon nagyon meg fogja ütni a bokáját, aztán majd a bíróságokon, tárgyalásokon ugrálhat mint egy hülye!!!!!!!

lintran

10. 2014. március 17. 17:12

Hozzám nem Rolex karórában jött az előadó.Egy nagyon szerény háziorvosnő volt...és a bemutatón szó volt a daganatellenes kezelések kiegészítési lehetőségeiről is....
Az FLP termékek egyszerűen zseniálisak,a maguk kategóriájában egytől egyig a legjobbak.
Valóban azok ártanak ezeknek a csodálatos hatású készítményeknek a legtöbbet, akik nem rendelkeznek tapasztalatokkal. Anyukámnak megszűntek a krónikus húgyúti felfázásai. Egy idős hozzátartozónk végelgyengülési stádiumban volt, amikor bevittük hozzá a termékeket. Köszöni szépen:89 éves, de él, jó étvággyal eszik, és jól van:).Én idén nem oltottam be magam először influenza ellen, sokan tüsszögtek rám, de NEM kaptam el a vírust, mert megerősödött az immunrendszerem.És hogy abban üzleti lehetőség van, hogy ezeket a termékekket továbajánlom az ismerőseimnek? Hát, legyen is! És igenis ki fogom rájuk adni a pénzt, mert sokáig akarok élni és egészségesen-engem a termékek győztek meg, és a termékek hoztak be az üzletbe! :)

Soaring

9. 2011. február 16. 21:08

Mellesleg...
annyira nem vagy képben apukám, hogy beszarás...
Osztod az észt, meg mondod a szinteket, mintha értenéd...pedig hidd el, annyira nem, hogy sírni tudnék....
Bátorság! Kitartás! Ez a 2007-ben közgazdasági Nobel - díjra (!) felterjesztett marketing terv olyan egyszerű mint a faék, mellesleg szerintem intelligencia teszt...és te drága barátom nem csúsztál át rajta...
De nem bántalak tovább...Bill Gates, Donald Trump, Bill Clinton, Paul Getti ezt ajánlják, te meg nem...na bumm!!! További sportsikereket! :D

Soaring

8. 2011. február 16. 21:05

Mellesleg...
annyira nem vagy képben apukám, hogy beszarás...
Osztod az észt, meg mondod a szinteket, mintha értenéd...pedig hidd el, annyira nem, hogy sírni tudnék....
Bátorság! Kitartás! Ez a 2007-ben közgazdasági Nobel - díjra (!) felterjesztett marketing terv olyan egyszerű mint a faék, mellesleg szerintem intelligencia teszt...és te drága barátom nem csúsztál át rajta...
De nem bántalak tovább...Bill Gates, Donald Trump, Bill Clinton, Paul Getti ezt ajánlják, te meg nem...na bumm!!! További sportsikereket! :D

Soaring

7. 2011. február 16. 21:00

Drága, drága Kobol Uram...vagy mi...
Hálás szívvel mondok Néked köszönetet drága barátom, mert rég röhögtem ilyen jót, mint cikkedet (cikkedet????) olvasván...
Vinnyogva ríttam néhány mondatodon, főként, amikor rájöttem, hogy a GE-s úriemberrel én magam is találkoztam egy nappaliban...én is hallottam a történetet a baba project-ről, illetve láttam a bizonyos bruttó egy millás bérpapírt is...:)
A különbség kettőnk között drága barátom, csupán annyi, hogy én, veled ellentétben a megfelelő helyen néztem utána az információknak
pld: ajánlom figyelmedbe (és minden naaaagyonokos hozzászóló figyelmébe) az Amerikai Egyesült Államok egykori Elnökének, Bill Clintonnak youtube videóját, amelyben az MLM vagyis a Multi Level, vagy ahogyan MÉG nevezik, Network Marketing IPARÁG-ban dolgozók munkáját köszöni meg.
Gyengébbek kedvéért: http://www.youtube.com/watch?v=X_eGbfTPbGY
Én elhittem, és el is kezdtem...az úriember (Ádám) pedig segített felépíteni egy igazgatói üzletet. Öcccá nettó :)

Soaring

6. 2011. február 16. 20:55

Drága, drága Kobol Uram...vagy mi...
Hálás szívvel mondok Néked köszönetet drága barátom, mert rég röhögtem ilyen jót, mint cikkedet (cikkedet????) olvasván...
Vinnyogva ríttam néhány mondatodon, főként, amikor rájöttem, hogy a GE-s úriemberrel én magam is találkoztam egy nappaliban...én is hallottam a történetet a baba project-ről, illetve láttam a bizonyos bruttó egy millás bérpapírt is...:)
A különbség kettőnk között drága barátom, csupán annyi, hogy én, veled ellentétben a megfelelő helyen néztem utána az információknak
pld: ajánlom figyelmedbe (és minden naaaagyonokos hozzászóló figyelmébe) az Amerikai Egyesült Államok egykori Elnökének, Bill Clintonnak youtube videóját, amelyben az MLM vagyis a Multi Level, vagy ahogyan MÉG nevezik, Network Marketing IPARÁG-ban dolgozók munkáját köszöni meg.
Gyengébbek kedvéért: http://www.youtube.com/watch?v=X_eGbfTPbGY
Én elhittem, és el is kezdtem...az úriember (Ádám) pedig segített felépíteni egy igazgatói üzletet. Öcccá nettó :)

metalx

5. 2010. október 02. 17:19

Akinek nem ismered a számát az nem is lehet fontos? Hát az arcod az elég nagy. És egy ilyen cikket írsz. Az MLM üzletben találkoztam eddig a világon a legtisztességesebb emberekkel.

bereczkilala

4. 2009. december 28. 21:19

Sziasztok! Úgy gondolom,hogy ebben a témakörben csak olyan ember tud igazi véleményt mondani aki használja,fogyasztja ezeket a termékeket valamint az üzlettel kapcsolatban is az tud véleményt mondani aki annak az embernek a tanácsait követve csinálja az üzletet aki abban érdekelt,hogy az Életedet ez a Lehetőség Pozitív irányba mozdítsa el ez pedig a Mentor aki beajánlott a céghez ugyanis a Céghez csak Ajánlás útján lehet bekerülni.Valamint nem azon van a hangsúly,hogy Rex Maughan megkapta-e a közgazdasági Nobel-díjat hanem,hogy felterjesztették,mert én még rajta kívül még egy ilyen élő embert nem ismerek aki ennyit tenne a világért az emberiségért.Ugyanis ha jobban utánanéznél ő Esőerdőket vásárol fel,hogy ne írtsák ki a Természeti népeket és több Alapítványt is működtet,hogy a katasztrófasújtotta övezetek lakóit segítse ruhával+élelemmel valamint világszerte 146országban az egyik legnagyobb kifizető és munkaadó cég az övé az FLP Egészséget,Szeretetet ésPénzt biztonságot ad

Előző
Előző
1 | 2
Következő
Következő
{* *}