Gyál egy élhető város!

2014. szeptember 10. 15:36

címkék: gyál, város rehabilitáció

Gyál városközpont rehabilitációja.

Két évvel ezelőtt szeptemberben költöztem Gyálra és már akkor szimpatikus volt a város, ma pedig azt mondom jobb választásom nem is lehetett volna!
A város életét és arculatát jelentősen megváltoztató, megszépítő események történtek, köszönhetően a város vezetésének, első sorban a város első emberének: Pápai Mihály Polgármesternek! A közintézmények meg épültek, meg szépültek, az utak, járdák akadály mentesek - kerekesszékkel könnyedén járható önállóan Gyál!

Hogyan is történt ez a nagy beruházás?

A Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács 726.610.591 forinttal támogatta a KMOP-5.2.1/B Funkcióbővítő rehabilitáció Pest megyei településközpontok fejlesztése című pályázati felhívásra. Gyál Város Önkormányzata által benyújtott KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0005 azonosító számon regisztrált Gyál kistérségi szerepének erősítése a városközpont rehabilitációja által című pályázati dokumentációját.

Felújításra és bővítésre került a polgármesteri hivatal - itt kapott helyet a Járási Hivatal. A mozgáskorlátozottak gördülékeny - önálló - ügyintézését segítve felvonót építettek...
Az okmányirodai rész megújult, melyhez egy új, félköríves, emeletes épületszárny kapcsolódik.
Az épület előtt parkosított tér került kialakításra, ami Európai szintre emeli a városképet.

Ez év májusától a város forgalmában is fontos szerepet betöltő agglomerációs vonalak közül a Gyálra közlekedő busz járatok is új, alacsonypadlós és akadály mentesített jármű parkkal vette át az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási feladatait! Ezzel is könnyítve a mozgáskorlátozottak közlekedését, mivel kerekesszékkel is könnyen utazhatnak a fővárosba! (Az éjszakai járatok is alacsonypadlósak.)

Az év elején a Városi Egészségügyi Központ felújítása is megkezdődött. A felújítás során a nyílászárók cserére és a tetőszerkezet is teljesen felújításra került. Az épület burkolata akadálymentes közlekedést biztosító burkolatot kapott.
Az emelet megközelítésének elősegítésére liftet alakítottak ki, meg könnyítve a szakrendelések meg közelítését kerekesszékkel.

A felújítás július végére befejeződött, beszéljenek a képek is!

Tóth S. Tibor
Fotó: Tóthné Marcsi

URL:

SZAVAZZSZAVAZZ

4 szavazat

KEDVENCEKHEZ ADOMMÁR KEDVENC

TOVÁBB KÜLDÖMTOVÁBB KÜLDÖM

JELENTEM A MODERÁTORNAKJELENTEM A MODERÁTORNAK

Eddig látták: 9719

Hozzászólások: 0

Kedvencekhez adták: 0

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkezned!

Előző
Előző
1
Következő
Következő
{* *}