Villáminterjú a kis zeneszerzővel

2015. január 07. 16:16

címkék: média, hirek, hírek, róbert, lalkovits róbert, robert, interjú

Néhány perces telefonos interjú keretén belül faggattam ki Róbertet, mi történt vele az elmúlt időben az utolsó megkeresésem óta. Nem kevés meglepetésben volt részem a történtekkel kapcsolatban, amit örömmel hallgattam.

Mesélj, mi újság veled?

A jó hírekről nyilván már értesültél, hogy újra együtt zenélünk a Tibivel már tavaly március óta. Sikerült nem kis felhajtás közepette kibékiteni bennünket a német-belga RTL tévétársaságnak, karöltve a hazaival. Szó szerint a fél országot felkutatták utánunk, hogy kiderítsék a telefonszámunkat, kilétünket és hogy mindent elkövessenek azért, hogy ne menjen tönkre a zenei formációnk.Egyuttal elég komoly támogatásban részesültünk és szoros barátságot alakítottunk ki velük a tavalyi évet illetően.

Hallom ennek előzménye egy komolyabb régi ügyre tekint vissza, igaz ez?

Igen igaz. Régebben elkövettünk egy komoly szarvashibát az itthoni kirendeltségével kapcsolatban, közzétettünk egy olyan videót, amit nem lett volna szabad 2007-ben, a Mónika Showban történt felvételünk kapcsán és ezért egy elég komoly pénzbünzetést kaptunk, amelyet az anyacégnek kellett visszafizetni, melyben a belga kirendeltség is közreműködött. Luxemburgig ment az ügy, de szerencsére azért sikerült megoldani a problémát viszonylag elég hamar.

Jól hallottam, hogy ismét egy újabb taggal bővült a zenekar?

Zenekar?? :)) Már megint megnevettetél Gary. Maradjunk inkább a formációnál. Igen ismét jól értesültél ! Egy újabb női tagot köszönthetünk nálunk, aki nagyszerűen tud bánni a videótechnikával és a Tibi ismerősei közül nőtte ki magát. Szorgalmas, ügyes, tehetséges és odaadó egyéniséget ismertem meg benne. Kezdenek már lenni közös munkáink is és remélem ez 2015-ben mégjobban ki fogja tudni forrni magát, mert sajnos tavaly nem túl sok megbízás érkezett a médiaügynökségek és kiadók által, de még igy sem volt okunk a panaszra. Voltaképpen a 2014-es évünk nem telt rosszul, azt is mondhatnám, hogy 2010 előtti évekre vonatkoztatható vissza a történéseket és a szinvonalát illetően. Elég érdekesnek és változatosnak bizonyult összeségét tekintve.

Értesüléseim szerint ismét „NAGY” ember lettél, mesélsz erről valamit?

Behalok a kijelentéseiden :D Mihez képest… Na mindegy ! Hogyha ez téged megvigasztal, akkor saját órási médiakonszerneken alapuló céget hoztunk létre igen nagy támogatások és részesedések közepette, mely az egykori Axone International Media Group helyett, mára már Axone Media Enterprise néven fut és nőtte ki magát. Ennek lettem én a hivatalos társelnöke, de közel sem az az ember, akire te a „Nagy” jelzőt teszed. Több igazi finanszirozó, promociós, és jogvédő cég is áll mögötte, aminek semmilyen téren sincsen magyar vonatkoztatása és kapcsolata, mégpedig a Various Artist, az Interscope/Geffen/A&M Records, Miami Session Records,Spinin Records, az ASCAP, UMG, és további más, szintén kizárólag külföldi reklám és médiaügynökségek egész sokasága. Órási átszervezésre készülünk a cégen belül. Nemcsak további kiadókat, média cégeket tömörítünk, sorolunk majd alá folyamatosan, hanem felvásárolunk és kivásárolunk részvényekből, más hazai és európai médiatársaságok által működtetett tévé és rádiócsatornákat is. Azok programjait, híreit, repertoárját, kulturális palettáit változtatjuk meg és tesszük kompatibilissé az angol-amerikai színvonalnak, szabványoknak megfelelővé. Aminek főleg hazai tekintetben nagyon nem fognak örülni sem a médiások, sem a kormány, viszont az igényes tévé és rádióhallgatók annál inkább. Szószerint igen jó irányban történő tudatformáló hatása lesz a következménye, melynek a célja az emberek igen nagy részére jellemző szűklátókörüségének csökkentése lesz az egyik cél, a világi kultúrát tekintve, melyben a legnagyobb támogatást, magától a facebooktól nyertük el pályázatokon keresztül. Azaz vastagon mögénk áll a dologkban a hipersztár közösségi portál vezetőségének, egész apraja-nagyja.

Tavaly megjelent a második lemezed, beszélnél erről is egy kicsit?

Igen. Az I Remember You címen futó szingli lemezem valóban tavaly jelent meg. Ez igen szép harmóniákkal és dallamokkal felruházott trance, dance és chill out zenei stíluskeverékekből épűl fel, mely egyaránt magába foglalja a távolkeleti és az amerikai zenei motívumokat is. Táncolható, hallgatható és igen jól élvezhető zenei alkotásom egyikének tudható be, mások általi viszhangokból idézve. A körülményekhez képest, egész türhetően szerepel a külföldi eladási listákon is, de meggazdagodni a lemezeladások után, az tutifix nem lehet a mai világban, mint azt mindenki tudja.Ez még a szupersztároknak sem megy manapság, nemhogy ő hozzájuk képest, egy magamfajta mezei zenésznek. Viszont a hozzá tartozó kökemény promoció hoz be valamit a konyhára, ami után nem tekinthető elveszettnek a történet.

Hol érhetik el a kíváncsi hallgatók, érdeklődők a lemezed?

Internetről tölthető le MP3 formátumban, kisebb-nagyobb online lemezboltokon keresztül, természetesen kizárólag csak pénzért, vagy külföldi lemezboltokban kapható és vásárolhatják meg CD hanghordozón. Pl Európát tekintve, spanyol, portugál, olasz mediamarkt üzletekben és a francia, német, lengyel, dán saturn üzletek kirendeltségeinél biztosan kapható egy-egy helyen biztosan ott van a polcon. Bár még mindig nem teljes a megjelenés, ezért várható, hogy majd mégtöbb európai és más országban is megkapható majd az online és külső üzletekben ebben az évben. Amerikát tekintve, szinte minden óriási plázában hozzáférhető, minden mobil és számítógépes kütyühöz megvásárolható és letölthető a zene, még csengőhangként is kapható.

Mire gondolsz, vajon hozhat egy drasztikus változást a 2015-ös év a kiadótoknak, formációtoknak?

Reménykedem benne hogy igen. Elég nagy dolgokra készülünk igen sokadmagunkkal karöltve, tehát bármi lehetséges és megtörténhet még ebben az évben. Elsőként januárban egy elég húzos, de igen régi horrorfilmet jelentetünk meg, technikaliag javított, adaptált és egyéni kiadásban,majd nemsokkal később a 3. lemezem fog megjelenni remélhetőleg, talán már februárban útjára bocsájtjuk a dolgot. Lehet, hogy becsúszik egy két szingli mixalbum is az év közepe felé és az sem kizárt, hogy lesznek még komolyabb, vagy egészen más zenei és filmes megbízások is a kiadók által. Lesz még egy-két online nagyszabású webes zenei party előreláthatólag. Ám igen sok minden is megváltozhat még ebben az évben sajnos rossz és jó irányban is, ahogy zajlik az élet manapság mindenki körül. Minden esetre érdemes folyamatosan nyomonkövetni a kiadónk által megjelentetett, folyamatosan bővülő repertoárt és a hivatalos weboldalunkat, mert még sok meglepetésben lehet részük, akár a hazai érdeklődők is meghökkenhetnek majd a későbbiekben, az ott hallottak, látottak és elhangzottak alapján.

Megköszönöm Róbert,hogy válaszoltál kérdéseimre, az új cégetekhez pedig sok sikert kívánok és Happy New Year legyen veled, veletek egész évben !!

Tudósította:
Gary Halfton
(Los Angeles, USA)

URL:

SZAVAZZSZAVAZZ

2 szavazat

KEDVENCEKHEZ ADOMMÁR KEDVENC

TOVÁBB KÜLDÖMTOVÁBB KÜLDÖM

JELENTEM A MODERÁTORNAKJELENTEM A MODERÁTORNAK

Eddig látták: 3992

Hozzászólások: 0

Kedvencekhez adták: 0

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkezned!

Előző
Előző
1
Következő
Következő
{* *}