A Rock Örök és Elpusztíthatatlan

2015. április 19. 17:40

címkék: enjoy, harag fiai, they'red hot rhcp tribute

Egy kellemes buli margójára

A rock egy könnyűzenei stílus, mely a második világháborút követő politikai feszültségek korában tört utat magának, egész kulturális forradalmat indítva.

1954. április 12-én Bill Haley a Rock Around The Clock című számának stílusa, megszólalása éles ellentétben állt a korra jellemző lágy, fülbemászó, érzelmes dallamok stílusával. A rockzene társadalmi hatásai közül a legkomolyabb, hogy megnövelte a szakadékot a háború után felnövekvő tinédzserek és szüleik között. Lehetőséget adott a fiatal generációnak a bennük lévő lázadó élet érzés kifejezésére, hiszen ez a zene csak nekik szólt! Rockzene az 1960-as évekre meghódította az egész világot.

A Rock Örök és Elpusztíthatatlan mondjuk az Ossian nyomán és áldozunk a a műfajt ápoló hazai bandák koncertjein. Így volt ez 2015. április 18.-án is - amit már nagyon vártam - Gyálon az Arizóna sörözőben! A meghívó szerint három neves együttes műsora várta az érdeklődőket, a Harag Fiai Group, az Enjoy, és a They'Red Hot RHCP Tribute.
Már jó korán érkeztem a koncert előtt, hogy beizélgethessünk a barátokkal... Még fél nyolc magasságában járt az idő és nagyon úgy nézett ki, hogy többen lesznek a színpadon, mint a nézők soraiban, ám a meghirdetett 20:00 órai kezdetre megérkezett a rajongó tábor!
A bulit az Enjoy zenekar indította akik nemrégiben énekes váltással újultak meg. Kis Tibi 2014-ben távozott a zenekarból és erre a posztra kellett találni friss zenekar tagot. A frissítés nagyon jól sikerült, a mostani énekes Ádám Viki- vagy nevezzük front asszonynak - egy temperamentumos igazi rocker csaj. A zenekar egy ritmus gitárossal más felállást hozott - Torma Sanyi, Őt a HardBlock együttesből ismerem. A jelen felállás:
Énekes Ádám Viki, Kálló Gyuri szóló gitározik, mellette a ritmusért felel Torma Sanyi, basszerozik Obrusánszki László és az ütős, azaz a dobok mágusa Fleck Pisti, alias Fater a zenekar alapítója.

Aztán jött egy fiatalokból verbuválódott banda, Ők a Funk-Rock-Punk-Rap képviselői és They'Red Hot RHCP Tribute néven futnak 2013. óta.
A zenekar tagjai:
Erdősi Máté - Ének
Kovács Marcell - Bass
Huszti Ákos - Dobok
Beszédes Richárd - Gitár,Vokál
A kellemes hangulatú egy órás műsor után a házi gazda zenekar lépett színpadra: Harag Fiai Group. A zenekar gyökerei 1989.-re nyúlnak vissza és némi szüneteltetéssel napjainkban is nagy sikert könyvelhetnek el. Kezdetekben Művelődési Házak adtak otthont a buliknak, mint ahogy azt az akkori kor adta. Az első koncert már nagyszámú érdeklődőt vonzott és hamarosan azt beszélte már az egész város, - igaz akkor még nagyközség volt Vecsés - hogy itt egy új rock banda. A közönség bíztatta a tagokat, hogy érdemes azt tenni, amit elkezdtek. Az ösztönzés meghozta az eredményt és felfutott az együttes... 2013.-ban lemezt adtak ki, ezen a bulin meg szétrúgták a falakat! Az út folytatódik mégha göröngyös is hisz' Ők egy csapat: András Hrahovina - ének
László Buzsik - szólógitár, vocal
Miklós Takács - gitár
Csaba Gaál - basszus
Zoltán Zsolnai - dob


Tóth S. Tibor
Music Queen Rádió műsorvezetője

URL:

SZAVAZZSZAVAZZ

3 szavazat

KEDVENCEKHEZ ADOMMÁR KEDVENC

TOVÁBB KÜLDÖMTOVÁBB KÜLDÖM

JELENTEM A MODERÁTORNAKJELENTEM A MODERÁTORNAK

Eddig látták: 3474

Hozzászólások: 0

Kedvencekhez adták: 0

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkezned!

Előző
Előző
1
Következő
Következő
{* *}