Kísérleti Állatok Világnapja

2015. április 26. 12:34

címkék: rágcsálók, kis állat, házi kedvenc

Vegánnak lenni azt jelenti:
nem használsz és nem fogyasztasz
állati eredetű termékeket sem étkezés,
sem öltözködés, sem szórakozás,
sem semmilyen egyéb téren.

Meghívást kaptam a II. Rágcsáló és Kis állat kiállításra, aminek szívből örültem hisz' szeretem a kis eleven házi kedvenceket. Igaz, hogy tudósításra lettem felkérve, de mondhatni igazán kellemes nap volt. Nagyon nehéz így szavakba önteni az élményt, ezt látni kell...
A rendezvény 9:45 perckor nyitotta kapuit az1-2 -es teremben a Rendezvény Központ első emeletén. A szervezők Szalai Bálint irányításával
(Magyar Tengeri malac-védő Egyesület, elnöke) és kiállítók izgatottan várták az érdeklődőket és bizony szép számmal meg is jelentek!
A Magyar Tengeri malac-védő Egyesület képviseletében szerveződött a program. Április 24.-e a kísérleti állatok világ napja, ezen alkalomból rendezték meg idén április 25-én a II. Rágcsálók Világa nevű konferenciát és kiállítást, vásárt. Színes programokkal hívták fel a figyelmet az állat kísérletek ellen. Az egyesület kiemelten fontosnak tartja a témával kapcsolatos tájékoztatást. Gyerekeknek érdek feszítő programokkal hozták felszínre a tájékoztatást mint például az állat hang felismeréssel. A leendő gazdiknak rágcsáló lak-berendezési tanácsokat adtak. Hasznos tanácsokat adtak a kiállító tenyésztők, de mellettük megtalálható volt a Vegan Állat Védelem és a Nyúlmentő Alapítvány standja. Az én érdeklődésem a Walhalla Dzsungáriai Hobbitenyészet kiállítója felé orientálódott. Ancsi igen nagy szakmai, tenyésztői tapasztalattal, lelkesen beszélt a törpehörcsög tartásáról. Szó esett a takarmányozásról, az egészségügyi és állat gondozás arany szabályairól. Jó szívvel ajánlotta a dzsungik tartását, mivel szelíd, simogatást tűrő-szerető kis kedvenc. A törpehörcsög tartását ajánlotta 8-10 éves kortól, amikor a gyerekek felelőség tudata kialakulódik. Minden tekintetben olcsó ennek az apró állatnak a tartása és leírhatatlan örömet ad.
Bővebb felvilágosítást a website ad: http://walhalladzsungitenyeszet.webnode.hu/
Ugyanakkor a veganallatvedelem.blogspot.com is nagyon sok információval várja az oldal látogatóit. Érdemes követni az Első Nyúlmentő Alapítvány munkáját, segíts a bajba jutott nyuszikon, rengeteg szeretet fér beléjük.

https://www.youtube.com/watch?v=LaNkAekPCA0&feature=em-upload_owner#action=share

Vegánnak lenni azt jelenti:
nem használsz és nem fogyasztasz
állati eredetű termékeket sem étkezés,
sem öltözködés, sem szórakozás,
sem semmilyen egyéb téren.

Tóth S. Tibor
az MQR műsorvezetője fotó Tóth S. Tiborné Marcsi

URL:

SZAVAZZSZAVAZZ

2 szavazat

KEDVENCEKHEZ ADOMMÁR KEDVENC

TOVÁBB KÜLDÖMTOVÁBB KÜLDÖM

JELENTEM A MODERÁTORNAKJELENTEM A MODERÁTORNAK

Eddig látták: 3577

Hozzászólások: 0

Kedvencekhez adták: 0

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkezned!

Előző
Előző
1
Következő
Következő
{* *}