Családi majális a Városligetben. Éljen Május 1.

2015. május 05. 15:22

címkék: városliget, mszp, majális, május elseje

A fősétány és a zöldterület tele volt emberekkel, egyetlen kisgyereket sem láttam, akinek kezében ne lett volna valamilyen édesség vagy léggömb. Az idősebb generáció a platánok alatt falatozta a sült kolbászt és itta mellé a jéghideg csapolt sört.

A főváros majdnem minden pontján ünnepeltek az MSZP szimpatizánsai, de a legnagyobb, színvonalas programja a Városligeti Nagyréten zajlott. A rendezvény nyitója, program ismertető után délig a gyerek programok uralták a nagy színpadot. Ezek után Szűcs Judit, Szabyest, Gáspár Laci és a Princes szórakoztatta a nagyérdeműt! Rövid kitérővel a tombola után Mohamed Fatime koncertje zárta a programot.
A színpadi programok mellett bohóc műsor, családi vetélkedő, arc festés mellett többféle sport ágat és játékot kipróbálhattak kicsik és nagyok egyaránt. A fő sétány és a zöldterület tele volt emberekkel, egyetlen kisgyereket sem láttam, akinek kezében ne lett volna valamilyen édesség vagy léggömb. Az idősebb generáció pavilonok előtt falatozta a sült kolbászt és itta mellé a jéghideg csapolt sört. Igazi békebeli Május elsejei filinget produkált... A jó kedvet segítette a kellemes napsütés a kora tavaszi zöldelés no meg az MSZP kitűnő szervezése! Jó hangulatú, az emberekért szóló és valahol a dolog mozgalmi jellegét megjelenítő Május elseje a természetes, ennek lehettünk részesei az idei majálison.
Dr. Józsa István Ország gyűlési képviselő az MSZP Frakció Alelnöke, a
Gazdasági és informatikai bizottság alelnöke is jelen volt a majálison és sikerült egy villám interjút kérnem tőle. Elmondta, hogy a rendszer váltás óta az MSZP minden évben megrendezi a Petőfi Csarnok előtti Nagyréten a fővárosi majálisát. Jó szívvel veszik a majálisozók a rendezvényt és minden alkalommal tele van a rét, és egyszerre láthatóak az ismerős és az új arcok.
"Van egy erős politikai tartalom is, ez az MSZP képviselő csoportjának tizenkét pontos javaslata a parlament felé. Ez nagyon komoly politikai mondai valót hordoz, kezdve az alapvető élelmiszerek 5%-os áfájától egészen a munka vállalókat megillető alapvető jogok helyreállításáig. Ezt mi most mind szeretnénk bemutatni a majálisozóknak, akik nem csak szórakozni, hanem a poltika felé, az MSZP politikája felé érdeklődnek, nekik figyelmükbe ajánljuk, hogy például a vasárnapi zárva tartás helyett mi 200%-os bér pótlékot javasolunk. Tehát úgy gondoljuk a boltokban dolgozók jobban járnának... Mondjuk ami a családi pótlékot illeti, amihez nem nyúltak már 5 éve, abban is mi 30%-os emelést javaslunk, szintén javasoljuk, hogy negyven év munka viszony után a férfiak is mehessenek nyugdíjba."
Következő kérdésem: A mozgás korlátozottak esély egyenlőségét és a megváltozott munka képességűek helyzetét miként kívánják támogatni?
" Abszoludt méltánytalannak tartjuk, hogy a kormány megszüntette a rokkant nyugdíjat és rokkant ellátássá alakította, ez nem csak elnevezésbeli különbség. Az hogyha valakinek nyugdíjas státusza van, ahhoz egy csomó olyan járulékos jog kapcsolódik, ami az Ő lehetőségeit javítja, tehát ez az egyik, a másik a biztonság a garanciális elem. Egyébként is sérült embereket olyan lelki tortúrának kitenni, hogy többszörös felülvizsgáltra elmenni sértő és méltánytalannak tartjuk, amit a kormány tanúsít! Helyre akarjuk állítani azt a jog biztonságot, azt az ellátás biztonságot amit a rokkant nyugdíj jelent, de aki dolgozni akar azoknak sokkal szélesebb lehetőséget kell adni véleményünk szerint. Komoly politizálásra van szükség és minél több emberhez el kell juttatni azokat a gondolatokat, amelyek javíthatnak az emberek életén!" - tudtam meg Dr. Józsa István Ország gyűlési képviselő úrtól.
Csodálatosan éreztük magunkat, a rég múlt majálisát idéző a rendezvényen!
Persze ugyanezt érezhették akik a város más kerületében majálisoztak...
Óhegy Park, Budapest X. kerület; XV. XVI. XVII. XVIII. XXII. kerület


Tóth S. Tibor
MQR műsorvezetője fotó: Tóthné Marcsi

URL:

SZAVAZZSZAVAZZ

3 szavazat

KEDVENCEKHEZ ADOMMÁR KEDVENC

TOVÁBB KÜLDÖMTOVÁBB KÜLDÖM

JELENTEM A MODERÁTORNAKJELENTEM A MODERÁTORNAK

Eddig látták: 3497

Hozzászólások: 0

Kedvencekhez adták: 0

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkezned!

Előző
Előző
1
Következő
Következő
{* *}