Rockerszív

2015. július 15. 14:16

címkék: rockerszív album

VIDA ROCK BAND - Megjelent a Rockerszív

Úgy 2011. óta nagy rajongója vagyok a Vida Rock Band-nek, így számomra minden egyes lemezük megjelenése igazi eseményszámba megy. A 2013. augusztus 5-én jelent meg a zenekar második albuma, Gyáva angyal címmel. A lemez kapcsán folyamatosan a dallamos rock korszak megközelítését emlegették, az idei esztendőre pedig egy még dallamosabb, rockosabb anyagot kaptunk a Rockerszív albummal, amire bevallom már nagyon vártam! A dizajnos CD már küllemében betalált, aztán amikor végig hallgattam a zenei anyagot, teljesen bele szerelmesedtem a 11 dalba.
Kitűnő hangzás, első osztályú hangszerelés, no és az egyedi, igazi VRB hangzásvilág!
Kovács Fery, - akit nyugodtan nevezhetünk a gitár Paganinijének - szólói elbűvöltek, Oszter Dés Tamás, Oszi énektudása lenyügöző, ez az anyag amire vágytam!
Valóban olyan énektémákat hallhatunk ebben a dallamokban gazdag zeneműben ami a rock világát tükrözi!
Egyértelműen a lemez egyik csúcsalkotása, egyben a legslágeresebb dal is a korongon a lemez címadó dala a Rockerszív. Kiemelném még a Háború és béke című dalt, aminek a szövegére kell oda figyelni! Annak ellenére, hogy az új mestermű egyik legintenzívebbje, az Ősziszél, nincs agyonbrutalizálva, helyenként relatíve szellősre is vették.
Gyönyörű melódiákkal nyit a Szárnyakon szédülő, majd a ritmusszekció belépésével lépcsőzetesen súlyosbodik, a dallamok pedig úgy válnak egyre erőteljesebbé, mint az alkonyodó égbolt, ahogy lassan beborul egy nagy zivatar előtt.
Ikaros? Egy igazi zenei manna, remélem hallható lesz élőben is. Monumentalitás is jellemzi itt a komolyzene és a rock varázslatos házasítását. Gondolom rengeteg VRB rajongó érzi úgy, hogy visszatalált az Elveszett Paradicsomba, amikor meghallotta...
Remek lezárása egy fantasztikusra sikerült lemeznek, az Utazás a végtelenben, de inkább meg kell hallgatni, a nyers kritika nem adja vissza a csodálatos hangzást!
Oszter Dés Tamás, Kovács Fery, Vida Ferenc, Csóka Csaba, Borbás István, így teljes a
VRB !Tóth S. Tibor
MQR műsorvezetője

URL:

SZAVAZZSZAVAZZ

3 szavazat

KEDVENCEKHEZ ADOMMÁR KEDVENC

TOVÁBB KÜLDÖMTOVÁBB KÜLDÖM

JELENTEM A MODERÁTORNAKJELENTEM A MODERÁTORNAK

Eddig látták: 3202

Hozzászólások: 0

Kedvencekhez adták: 0

A hozzászóláshoz előbb be kell jelentkezned!

Előző
Előző
1
Következő
Következő
{* *}